Thursday, July 14, 2011

Explaination ::: do read dear READER !!!

For THOSE yang selalu update dengan blog aku, mesti korang tahu kan aku ade BOYFIE named Fakhri...okay sape yang tak tahu pulak, korang juz scroll down je and ade entry about this...tu pon if you wish to know :)



INFO ::: Aku tak penah post entry pasal "boyfie" aku...tak kisah la boyfie zaman mane pon...aku bukan jenis yang suke nak cite kisah cinta aku kat public....cehh bajet macam artis pulak :)



Tapi sekarang aku rasa macam BENGANG yang tahap dewa...agak-agak korang leh rasa tak KEBENGANGAN aku tu??

Sebab :: Ex boyfie yang bebal
Jalan penyelesaian :: Explain and balas dendam...



INFO ::: Selama ni aku TAK PENAH gaduh and benci pon ex-ex boyfie aku...aku boleh kawan dengan ex boyfie aku...dendam memang TIDAK sama sekali.....



Ape kate korang click dulu tulisan pink ni and baca entry kat cini...especially pasal TAHNIAH tu...

Done??



Okay, actually blog tu blog EX boyfie aku...kitorang dah clash for the past 2 months....and pada mula nye aku dengan die boleh je kawan cam bise,tak de ape masalah kot.....tapi bila aku dapat tahu yang die TIPU and GUNA kan aku, aku terus tak kontek die langsung!!!!


TIPU 

Korang tahu tak, sepanjang aku kawan dengan die, die ni memang bajet suci gile...cara die memang nampak yang die nak usya aku balik...aku tak perasan tau, ramai yang noticed dengan pangai and message-message die....tapi dalam masa yang same die usya ramai gile popuan...tenz to KEERA sebab kol aku and tell me everything ...sebab Keera pon salah sorang mangse die...Mamat ni bajet muke die macam Justin Bieber k :)


GUNAKAN AKU

Ok, die ni memang tak matang...aku orang Melaka and both of us are studying here...tapi die ni orang Pahang...So sejak kitorang clash and berkawan, memand obvious gile die memang guna kan aku supaya aku bawak die berjalan.. Pasal duwet and shopping, aku tak nak ungkit sebab nanti malu kan die pulak kan.. yer aku sedang bajet baik,kalau ikut hati memang aku nak luah sume kat sini...


AKU TAK KONTEK DIA

Aku kompem yang aku memang tak kontek die lagi ape lagi nak kacau hidup die...Aku heppy sekarang...tapi he is the one yang dok message kat fb aku, post meraban-meraban kat blog die, merepek kat status fb die and sangat-sangat MENYEMAK and MENGANGGU hidup aku...maklum!!



Kalau aku nak  ungkit ape yang BURUK pasal die, memang banyak...sebab aku ni memang suke pandang buruk orang daripada yang baik..ala-ala precaution gitu,bak kate pepatah, dont judge the book by its cover tu...huhu...Tapi aku ni tak de la HATI BUSUK macam die kan sampai nak let everybody knows setiap inci hidup orang...
*tayang muke suci -_-"


Sekarang aku heppy dengan Fakhri...MAYBE die jelez kot...and tak leh nak time sume ni...KOT...aku tak tahu motif die post entry meraban camtu....korang yang bace, korang leh judge kan....


Aku kenal Fakhri since we're in Form 2, it's more than 5 years...I know my choice, and I do LOVE him.....same goes with him, I can GUARANTEE it....So kamoo yang sakit hati and dengki tu, plzzz stay off....malu la dengan diri sendiri....



P/S ::: Kalau ikut hati aku yang memang tengah geram
                 and masih pikir ape motif si GILE tu..
                 nak je aku tulis sume yang aku tahu, sape die sebenar nye....
                 die boleh malu kan aku dengan FITNAH die...
                 nape aku tak boleh kan....
                 tapi aku TAK SAME dengan die kan....
                 aku masih tahu camne nak jaga AIR MUKE orang...tenz to me!
       :::  Sorry kalau penggunaan kata-kata yang agak kasar..
                 and entry berbentuk poyo atau jiwang...

9 comment:

ShErA said...

bahaya jgk ada ex mcm ni... menakutkan btl...

faLiaa said...

hi! awak nak opinion ya,opinion saya ya,aliaa nasihatkan...janganlah piki sgt benda2 tu suma, sebagai perempuan jgnlah mudah percaya 100 peratus dkt lelaki atau sesiapa pun,sbb suatu hari nnt,dia akan jatuhkan kita...lau ade masalah cita ja dkt Yang Maha Esa,mintak diberi petunjuk,jodoh di tgn Tuhan..hidup d dunia ni hanya sementara,juz fall in love with ur husband nnt,ingatlah perempuan yang baik untuk lelaki yang baik...renung2kan~peace ^^

nazira said...

Mcm2 sekarang ni kan.. 2 la time ada xnak hargai.. ble dh hilang bru melalak sorang2..kan3..

http://nazira-mypersonallife.blogspot.com/

Khai said...

wah..betul2 marah ko erh? haha

chill dear. this just the beginning. more to come :)

aFeYaTt said...

mmg btul2 marah nie...blas dendam btul nie...xper2..sabar jek la ayien..just ignore jek pas nie..^^

Anonymous said...

ayien, why don't you just throw him away from ur life ? block him in fb, delete every call and msg. tak payah contact langsung AND tak payah bagi ruang langsung untuk dia dpt contact u.

Anonymous said...

dah tak yah baca blog or FB dia..blok jek..wat sait ati dik ain jek...teruskan kehidp...biasalah manusio..tak perfect mane...jgn buat org biar Allah je yg balas..

Ayien Ocaca said...

SHEERA :: ntah la...dulu x macam ni pon...freek !!

FALIAA :: tenz awak :)

NAZIRA :: setuju...bila dah hilang, bru nk meratap...

KHAI :: hehehe...tention wey!!!

Ayien Ocaca said...

AREYAT :: at first yien ignore je, tpi die mkin mlmpau...

ANONYMOUS1 :: done blocking him....huhhh

ANONYMOUS2 :: tenz... :) :)