Monday, September 12, 2011

Photo Editing Contest By Eien Razak & Dayah Jelita



Photo Editing ??? Yeahh memang agak tak suai untuk students of Accountancy cam aku ni instead of students of Art and Design...Tapi sonok tok cuba-cuba....

Memandangkan aku pon rajin main edit-edit gambar bila bosan, so aku decide tok join contest by Dayah and Eien  ni :)
Know what, contest dorang gempak kot...tengok je sponsorship tok hadiah tu... O_O



1 ) Before ::


After ::


Together with my sista,Eppy ....
Gune Photoshop tok edit colour and muka....
Touch up and tulisan by Picnic and straighten by Photoscape...yeah I love to mix up it all !!
LOCATION :: Mahkota Parade, Melaka





2) Before :::


After :::

Together with my sista's boyfie, Tomey ....
First aku bloom the original picxa by Photoscape...
then create a new layer and wat background balck and white versi bloom camtu by Photoshop....
Touch up muka gune Picnic jer !!! :)
LOCATION :: Dataran Pahlawan, Melaka


3) Before ::

Combine with



After :::

Together with my Boyfie....
Edit ni simple je...juz guna Picasa, collaged them together....
Then guna Photoshop tok edit muka and colour balancing :)
LOCATION :: Sungai Melaka, Bandar Hilir


Tenz to Cjey sebab share contest ni kat aku.....
For those yang nak join, click je tulisan biru ala-ala terqouise kat atas k :)
They are all TAG-ed !!


P/S :: Join sebab I find it interesting and wanna support other bloggers...
                 Kalah menang tu adat kan :)
                  peace yaww....

8 comment:

N A T A S Y A ツ said...

done follow you bakc ;)
wow ~
your is better than mine la !
Good Luck ;D

Add Remove Block said...

suka first pic tu ... warna selepas di edit menarik ... dan yg last tu, happy couple nmpak? Good luck .... :)

i'am cjey said...

aku gase ko boley menang la wey!!!!!!!!!!!!!!!!
aku sokong ko!!!!

Acik said...

gud luck! :)

miszfazierra said...

nice edit ! btw , gud luck sis !

Ayien Ocaca said...

NATASYA :: hehe babe...mane ade...same2 cantik k..btw gud luck jugak :)


ADD REMOVE BLOCK :: hye tehere..tenz for the comments...masih bru dlm editing ni :) and for the wish, tenz yaw..

Ayien Ocaca said...

CJEY :: mane boleh aku nak akalh kan ko...ko tu photografer wannabe kan :)

ACIK :: tenz dear :D

Ayien Ocaca said...

miszfazierra :: Tenz babe :)