Monday, May 16, 2011

Blogger...Reader...

Hye korang...entry kali ni aku tibe-tibe nak terpikir nak tulis pandangan aku pasal blog...ok fine, memang blog aku ni baru lagi...or in other word "newbie" ...tapi aku juz bagi pendapat aku je....sebagai reader and blogger :)


::: FOLLOW and FOLLOW ME :::


"Sudah follow kamoo, plzz follow me back"...

"Done follow you, now your turn"..

Pada PENDAPAT aku la kan, golongan macam ni terlalu DESPRATE tok nak kumpul follower...dorang follow blog and merayu supaya kite follow blog dia pulak...pelik aku...Kalau aku la kan, aku follow blog orang sebab aku rasa blog dorang menarik and cantik, matang and interesting...and aku juz tinggal kan jejak..follow atau tak, tu terpulang kan dorang :)
*kalau ade blog yang aku follow tapi aku tak keep in touch langsung, makne nye aku follow blog korang secara terpakse k :)
*BTW tenz to all my follower yang sudi follow me...peace ;)



::: Kalau TAK SUKA, korang BOLEH BLA :::

Aku cukup sakit hati betol kalau aku blog-walking, aku terjumpe ayat-ayat cmni..yer memang la tu blog korang kan,hak korang, suke korang la nak wat ape kan...tapi pada PENDAPAT aku, tak perlu la kot...aku lom bace pape lagi cmne nak suke atau tak...tapi disebabkan ayat tu yang sambut aku bile bukak blog korang...siez...terus rasa tak suke and terus bla dari blog korang yang cute tu....


::: Keliru sape TUAN blog :::
hehe...yang ni aku rase kelakar cikit la kot...kadang-kadang kan aku KOMPIUS blog sape yang aku bukak...sebab ape tau...sebab fully blog die, cakap pasal awek or pakwe je...Gaduh, baik, rujuk, bahagia and sengsara :)
Blog name blogger, tapi picxa and cerita sume nye pasal pasangan...lain la memang blog tu officially korang wat tok kisah cintan korang kan...then tukar la nmae blog tu...DIARY CINTA KAMI ke...ni tak...pada PENDAPAT aku la kan, tak salah kalau korang nak share kisah korang, tapi jangan sampai tenggelam diri korang k :)


::: Broken ENGLISH :::
Honestly said, bukan nak pandang rendah ke ape sebab aku pon hancus bab bahasa English ni...tapi kalau korang rasa korang tak bape nk pandai in english, tulis je la in malay...senang reader nak faham...ni sampai copy lirik lagu omputih,semate-mate nak post die in english...KELAKAR kot...
Contoh :: Welcome to my official blogger (blogger tu bukan orang yg ber-blogging ke)




::: SARAT and SAKAI :::
Korang penah tak terpakse skrol down and menikmati segala iklan, gadget and pape je la then baru korang jumpe first post dia?? Benda ni banyak kali aku kena...dah penat2 aku skrol down, then tengok post pendek and tak de motif...punye la sakit hati kan...pada PENDAPAT aku la kan, kurang kan la cikit aksesori korang yang cumil-cumil tu... :)


::: FOLLOW tapi TAK BACE:::
I wish i can have readers instead of  followers :)
Pada PANDANGAN aku la kan, followers and bloggers sepatot nye support each other...ape korang rase kalau korang penat tulis and perah otak,tapi tak de sape pon yang bace??



::: Perosak bahasa :::


Pada PENDAPAT aku la kan, tak perlu la kot bahasa-bahasa kesat dalam blog...diludah kan la, di muntah kan la and wat so ever...geli la...mencarut-carut pe sume...kalau yang bace blog korang tu budak2 kecik cmne?? memang la kadang-kadang post korang tu korang tengah marah kan, tapi blog ni tak private...so think about others too k :)tu lom ditambah lagi dengan shortform korang yang tak boleh dibace tu...doyai...
Pluss bahasa-bahasa lucah tu macam tak perlu la...jatuh kan maruah sendiri..peace...






P/S : Ape aku tulis ni juz PENDAPAT and PANDANGAN aku je sebagai reader and blogger...blog korang,hak korang la kan nak wat ape pon...memang kite tak boleh nak puas kan hati sume pihak kan...peace....
      : Kalau korang rasa ade lagi pendapat yang korang nak share....sila kan k :) click kat tittle post ni dulu,then baru comments :)

19 comment:

KeY_riN said...

alamak.... 0_0 =))

tykaa Malik said...

agree with you ! and one more thing , kadang kadang diaorang cakap je diaorang follow , tp sebenarnya tak pun =,=

Ayien Ocaca said...

KEY_RIN : hehe...nape nye?? ade yang terkena btg hidung ke?? :p

TYKAA : hehe...agree...dgn harapan yg kite follow dorang....xfaham btol :)

Anonymous said...

hey, i'm ur invi follower :)

p/s: selama ni xtau pulak boleh leave comment -.-

-Cik Anon-

Ayien Ocaca said...

ANONYMOUS : hehe...mmg templet ni mcm ni...ssh ckit kalu nk leave comments :)
sorry :)

faainna said...

heyy!!
i love this post !!
keep it up on writing interesting posts..
i'll keep on reading it its interesting ok..:)
GUdluck in Blogging guys..

Ayien Ocaca said...

FAAINNA : hehe..tenz babe...

miss ayu said...

wohoo .. sgt2 suke yg last 2 babe .. mmg gempaq ~~ haha

ZIPPO MILLER said...

mcm mane cakap yeh...hermm bile dah semue org dah ade Blog...ha tu yang jadi cam dlm senarai tu hahah....tapi zippo yakin...bende tu kejap jek...hanye untuk permulaan..nanti bile diorg dah ade Follower dlm 500 ...diorg akan stop wat camgitu huhuhu

Ayien Ocaca said...

MISS AYU : hehe,,,betol...ayat dorang pelik2 la...

Ayien Ocaca said...

ZIPPO : so betol la ape yien ckp kan..dorang desperate nk kumpul follower

mimie saie nie said...

suke entry nie.. stuju2

Ayien Ocaca said...

MIMIE : hehe...tenz dear :)

meera rais said...

hee. betul betul . for me , tak perlu lah nak blogwalking & follow sbb nk org tu follow balik . i'm annoyed with that kind of people .

btw , your post ni , memang menarikk ! i like it veryyyyy much ;)

Ayien Ocaca said...

MEERA : hehe...tenz babe...btw tenz follow :)

Anonymous said...

Lmao. diludah,dimuntah, kau geli? eh,bersih nau ke kau ni? tak payah bukak aib org. peace :)

Azyan said...

omaigod,setuju gila dengan post ni :3

Ayien Ocaca said...

ANONYMOUS :: klau aku nak bukak aib org, aku x ttup nama tu...jgn emo, jgn tacing....juz drop my opi... :)

AZYAN :: tenz babe :)

PeJuAnG CinTa said...

mule2 mmg mcm x nk follow pon =P
tapi bile singgah sini rilex je ase.. so tangn ni pon ringan je nk follow =)

btw. simple n nice blog .. i like !