Sunday, June 26, 2011

Sabtu yang lain cikit

I do love SATURDAY...macam bise, hang out dengan adik and Indah....tapi yang lain dari bise hari ni ialah ......



::: Niat untuk menghabiskan dwet yang memang nak abih....
::: Kuar semata-mata nak makan...
::: Kuar sebab nak capture banyak-banyak picxa...
::: Kuar sebab rasa macam banyak baju baru yang masih lom di pakai gi mana-mana...so kena la guna kan....
::: Sebab dah lebih kurang 3 kali Sabtu aku tak hang out dengan Eppy...



So entry kali ni memang banyak picxa, sebab dah niat camtu kan...hahaha....tapi tak pe, aku tak nak la berat kan proses memVIEW blog aku ni kan...hehe...so aku gabung-gabung kan je...senang :)




FAMOUS AMOS


Masuk je MP (Mahkota Parade), terus niat nak makan eskim....tapi bila jalan depan Famous Amos, terus berhenti and serbu masuk!!! Lupa sekejap kenikmatan eskim woi....Ye la, sape boleh tahan dengan bawu semerbak cookies die kan....hehe...





 Dengan penuh rasa excited nak try cookies...pilih sebaik mungkin sebab tak nak rugi...HARUS LA KAN :)





Indah pon same cbok nak join sesi pilih-memilih....naik geram aku sebab die sapu sume gula-gula kat citu...walaupon aku nampak NO TESTING there, tapi lantak la...kalau Indah tak test, nanti dia mintak aku beli sume gula tu...hahaha...






GELATO FRUITY




Bosan dengan Baskin Robbins yang servis nye sangat lambat and tak menarik, Eppy ajak aku tukar selera...try eskim dekat Gelato Fruity....terlanjur niat aku kuar pon memang nak makan, so aku layan kan aje....


Setelah hampir 5 minit aku and Eppy pilih flavor yang bertuah untuk kami makan, akhirnye Mango menjadi pujaan hati aku and Berry Currant hak milik mutlak Eppy and Indah....Kalau nak banding kan dengan Baskin Robbins, kat cini sangat murah k...Try la :)


Penuh rasa excited menikmati Mango yang sangat sedap and yummy....




Si gedik ni pulak, lepas jatuh kerusi...terus jadi biol dok posing sana sini...Ayang die yang super gedik ni tanpa pikir panjang, haruslah same posing jugak...hahaha





P/S ::: Sape yang tak tahu Gelato Fruity ni kat ane, kedai hijau ni die comolot dengan Giordano k...kat Mahkota Parade :)




MERAYAU


Rasa macam belom puas makan, kami decide tok merayau and cari tempat-tempat bez tok makan....tapi tak merayau mane pon la, setakat pusing-pusing kat MP (Mahkota Parade) dengan DP (Dataran Pahlawan) je...

Niat nak makan Hot & Roll terpaksa dibatal kan sebab orang yang super maximum and ketidaksanggupan kami untuk menunggu....



Ape lagi tunggu kan...angkat Indah and terus bla.....Proceed niat tok capture picxa banyak-banyak...haha...orang cakap, kalu kite dah niat, harus la kita laksanakan...betol??




I do love this shirt...siez ly....Ikut hati, memang aku nak sumbat picxa-picxa yang nmpak baju aku tu...hahaha....


Maap yer, saya bajet saya cumil.....hakikat nye, hancur lebur...maklum~~




SECRET RECIPE

Pengumuman :: Kami mempunyai perut sebesar dinosur and selera selahap piranha...

Kami sarapan nasi goreng pukul 11.30 pagi, had lunch kat kenduri kawen pukul 1 petang...makan junk food yang sangat banyak...tapi kami masih lapar at 4.15 !!!!

" Aku nak makan spaghetti la, aku lapar....Idea??? "








ME :: Spaghetti Bolognese (chicken) with Iced White Chocolate Coffee

Eppy :: Blackpepper chicken chop with rice and Orange Yogurt Shake

Indah :: Iced Water jer.....






P/S ::: Aku tak tengok movie pon hari ni.....
         ::: Aku tak main bowling!!!
         ::: Aku tak gi karaoke....
         ::: Aku tak main game!!!
         ::: Aku tak shopping....

9 comment:

M Fizan said...

alolo..sweetnyer ayien ngn adik..kakak mithali lar nie? :)

Anonymous said...

Famous Amos.. bukan Amor..

| schaza | said...

wow best! tp mkanan kat SR mmg tak menghampkan.. sedaap sgt :)

Ayien Ocaca said...

FIZAN : Eppy is my sis and Indah (little kid) is my niece :)

ANONYMOUS : corrected!! tenz :)


SHAZA : hehe...betol~~ yummy :)

KeY_riN said...

bestnya, nmpk selera je mknn, tu..rindu nak dtg melaka lagi, huhu

Shawn Razaleigh said...

waa. bestnya.

serious adik u comel

Fatiha Kamarudin said...

ouhoho ayien.h MP tak ajak i pun :( rindu dah kat MP n DP . rindu kat melake :|

Anonymous said...

oh senang nya nak tegur u :)

some ppl xsuka kena tegur -.-

Ayien Ocaca said...

KEYRIN :: hehehe...mai2 lpk melaka :)

FATIHA :: hehe...nanti kite lpk same2 k :)

ANONYMOUS :: hehe...dh bnde slah, mezti la dibetol kan :) tenz