Friday, October 14, 2011

Cincin di Jari Manis

Korang pasan tak nape orang kawen atau sape-sape la pakai cincin kat jari manis a.k.a jari second last tu....??
Ape korang ingat sebab nama jari tu "manis" , die nampak sweet and mutie la kalau pakai cincin kat situ ?? HAHA...

Sebenar nye ade sebab lain tau...Jom try nak tak ???

Satu kan kedua-dua tangan korang and make sure sume jari pertemukan hujung nye....Tapi jari hantu a.k.a jari tengah wajib di tekuk kan....


Macam ni .....


Done ????

Game start...rule die senang je...korang hanya boleh pisahkan sepasang jari je dalam satu masa...faham ??


Cuba pisah kan ibu jari korang...
Ibu jari boleh di bukak sebab ibu jari tu mewakili orang tua...Adat manusia kan, mengalami sakit and kematian...so orang tua kite pasti akan meninggalkan kite suatu hari nanti....



Lekat kan balik ibu jari korang tu....sekarang giliran jari telunjuk pulak...boleh di pisah kan??
Jari telunjuk tu mewakili saudara kite a.k.a adik-beradik...dorang akan memiliki keluarga sendiri and sure akan meninggalkan kite...tak kan dorang dah kawen masih nak dok dengan korang kan??



Macam bise, tutup balik jari telunjuk korang tu and cube bukak cari kelingking pulak....boleh??
Jari kelingking tu mewakili anak-anak....sesuai la kan dengan kekecikan jari tu...ok cepat atau lambat, anak-anak pasti akan meninggal kan kite...yela, dorang further study ke...kawen ke...kan??



Last....korang dah tutup jari kelingking ?? Try la bukak jari manis korang pulak...
Sape leh bukak sila shout yien k, nak tengok gak camne korang wat..hehe...Jari manis selalu nye disarungkan cincin kawen...disebabkan jari manis tak boleh dipisahkan, ia mewakili suami isteri, sehidup semati...




 
Yer aku tahu jari aku panjang macam zombie kan...aishh...nanti aku asah k :)
Im wearing a ring given by HIM...yang penting tu, tengok la jari mane kan...hihihi....



Dushhh nak jugak letak muke aku tu kan....hehe...kisah??

10 comment:

aRa ❤ aFiq™ said...

wah.. mnarik..t na try :)

sis92 said...

sudah try :)

BLoG iKuT "DaN" said...

dah try juga.. :-)

Izyan Yan Cinnamon said...

dah cuba gak..good entri..^^

NURUL ASHIKIN said...

eleh ..nak tunjuk cincin.... ekekekek

bloghok said...

wachaaaaaaaaaaaaa

u.m.i.e said...

wah betul lah ! :D

sufisyahira said...

haha!da try..like3..

tyra uyura said...

hi, new here :)


dah try. memang ssh la . tak berjaya pun nak pisah kan .. hehehe..

mizz sue91 said...

susah ar dear nk pisah kn ..hehehhehe :)