Wednesday, October 5, 2011

Oriental City Park Restaurant Halal

Kat previous entry, aku ade cite pasal restaurant yang menggunakan kan sos/bahan yang mengandungi DNA babi...
Nak cite ni, sebenar nye ade sedikit salah faham la...restaurant yang kuar paper tu a.k.a restaurant yang tak halal tu sebenar nye restaurant Windmill and bukan nye Oriental City Park ....Maap yer....



BUKTI ?? 



Nampak kan signboard restaurant yang dikabur kan tu ?? Cuba korang banding kan dengan signboard yang kat bawah ni k :)



Structure and susunan die sama kan ??then fokus kan dekat kincir angin tu...walaupun dikabur kan, tetap nampak bentuk kincir die...

..............................................................................................................



Next, korang pon pasan kan blok kedai ni 2 tingkat...and signboard restaurant ni kat tingkat bawah....tapi Oriental City Park nye signboard kat tingkat atas...


See...

Ni pon....tak de signboard pon kat tingkat bawah Oriental ni kan...hehe





HEHE...so terjawab la semua persoalan aku....ade yang judge aku melampau or salah or watever la, tapi aku bukan nye MENUDUH pon....aku memang mintak penjelasan and explaination....tu je....


Tapi kalau tengok sekali pandang and baca description kat dalam paper, memang aku terus pikir Oriental City Park....sebab kawasan and banggunan die sama kot !!!




INFO ::: Oriental City Park diuruskan oleh individu Islam bernama Juliana and Hafiz Husin..Tukang masak disana adalah seorang chinese Muslim and masih beragama Islam....Mendapat kelulusan lesen Halal pada 2 Februari 2010 oleh JAIS ..



1 comment:

NadNod said...

biasalah tu. aku pun ingat tu city park oriental ;D hahaha, so hari tu aku saje merayau dekat citypark tengok2. design bangunan yg sama tu la masalahnya jadi kekeliruan tu ;)