Monday, November 14, 2011

Pengalaman Pertama

As usual, hari Ahad akan di-spend kan dengan family....so hari ni kami sume rancang nak gi beli barang-barang keperluan adik aku as die nak daftar UiTM hari Rabu ni....

Fine kali ni program yang dirancang menjadi seperti yang dirancang...ayat aku betul-betul Bahasa Melayu kan...
Siap dengan ADDITIONAL program lagi...haa...ape??
Kami pergi zoo dulu...amik ko....panas and penat k...


Aku memang selalu masuk zoo tu, siez ly said....anak buah aku memang pengunjung setia zoo k...
Tapi kali ni lain cikit, and a bit fun even tired...
KENAPE??



First time aku naik kuda kat citu....



Murah je babe...RM4 je kot kalau nak naik dengan budak kecik...kalau nak naik sorang-sorang lagi murah..RM3...hehe...
Kuda tu laki yang jage, so malu la nak naik sorang-sorang kan...macam orang bodoh je nanti...
As ni first time, so aku rasa agak mabuk cikit...
sebab kuda tu tinggi and bergoyang-goyang....gayat aku....
HEHE....tapi memang best :)


video






Aku tengok gajah mengawan..




Tujuan utama Danish masuk zoo memang nak tengok gajah je tau...so kitorang memang TERPAKSA stay kat gajah agak lama....
semata-mata nak puas kan si Danish tu...
Tapi hari ni, kami dapat tengok gajah mengawan....yup MENGAWAN...
Mula-mula aku ingat kan die nak berak ke ape...sekali die boleh memanjat pulak...aishhh....
Saksi kan aje...hehe....


video
Tak leh nak rakam lame-lame sebab orang ramai...gi pon macam tak proper je...haha...yup malu la.... 




Random picxa






Ayien, Eppy, Tomey, Robin, Jihah and Danish....









Overall memang PENAT yang melampau...dengan pale aku pening and perut sakit, memang sangat la tak larat....tapi bile alami sume ni for the first time....agak sonok la... :)



P/S ::: Sampai sekarang masih rase excited sebab tadi terjumpe dengan one of my fwend 
                in FB...Ismalina Husna....she's so cute and awesome of course...




4 comment:

ShErA said...

shera pernah naik kuda kat zoo melaka ni.. best sgt2...

Hazmin Hamudin said...

best..best..dapat tgk gajah mengawan..hehe..mula mula igt zoo negara, rupanya zoo melaka..

adni sallam said...

bestnya dapat nek kuda...hehe..nk cuba lah..haha,sempat jgk rakam gajah mengwan....malu gajah tu...hehe

Lieya :) said...

wehee . gajah tu mengawan ? haha . dapat naik gajah best jgk kak yien . hehe . naik kuda pon best .. maklumlahh nak kuda xpena apetah lagi gajh . hehe