Friday, November 11, 2011

Pembaziran yang nyata....

Rancangan hari ni??
Nak gi snap gambar pastport my sista...pastu nak gi joging kat Taman Rekreasi Air Keroh....

Tapi reality nye??
Gi snap gambar and buang duit secara berleluasa...aishhh....

Sebelom kuar mak dah bising-bising suruh makan kat umah dulu tau...tapi gelojoh sangat kan, tak makan and terus kuar...yup kuar tanpa makan pape....


Lepas je snap gambar...berdezup gerak gi Jusco...nak gi makan la kan...
perut Indah dah berkeroncong...perut aku?? dah macam okestra dah....

Adik ajak makan kat Kenny's Roger....





Sudah ku bilang.....kami rancang nak pergi joging, so kami memang kuar dengan selekeh la kan...haa ini la rupe die....kitorang masuk kat Kenny's pon, staft situ pandang kerek je...die ingat orang selekeh ni tak de duit agak nye...asihhhh....

Kami makan ape???
Harus la macam pelahap kan...lapar babe....





Haaa hamik....aku makan Kenny's Chicken Meal (half meal) wey....adik makan quarter meal and Tomey makan Tangy Chicken Spaghetti....licin and bersih....


Total??

Seharus nye kopak duit kami...RM 113.10...kalau ikut rancangan yang sepatut nye (joging) mesti tak membuang duit macam ni...mengeluh....


Next, si hantu aiskrim iaitu Indah Suriani...ketuk aku belanja aiskrim....
Dah melayang duit aku RM15.90....







This is what I call it as PEMBAZIRAN !!!!!!!



Lepas ni plzz Yien...control cikit nafsu and keborosan kamu....can or not?? can?? It's not a request...but an order !!!






*Kami bawak seluar track and extra shirt untuk joging yang tak jadi tu :)

6 comment:

Mrs.A(Atiqah Wadihah) said...

sedapnyeeee..nyum nyum :)

faainna said...

g jog kai jeans ke yunk?? haha

huDajAMAluDdiN said...

huwaa,, sedap nye ais krim! yummy2. hikhik

Khai said...

selalunya kalo yg di rancang mesti tak jadi. itulah selalunya. haha

Noramira Kassim said...

tue lah kan menbazir..n6 biler kuar makan dulu..hik3(kata orang kite pun sama)

|snowy eiyra| said...

wow! bila lagi akk yien nak blanje eiyra makan aiscream pulak? huhu