Friday, December 30, 2011

Holiday : Genting Highland




Aah kan, dah hampir semiggu holiday, baru tahu nak update kat blog...fine tahu aku lembab...
Tapi maap yer, gambar-gambar sepanjang kat Genting Highland sume nye bukan kat tangan aku...so nak tak nak kena and terpaksa la tunggu kan...

Ok sekarang aku tengah cuti mid-term...tu yang jauh cikit jalan tu...maklum yer, aku mintak izin kat parents aku and dorang izinkan...parent kami kenal sume kawan/pasangan kami :)
Let back in mind, holiday akan jadi best and awesome bukan disebab kan tempat atau bajet nye...
tapi berdasarkan dengan sape kite pergi...faham tak?? k fine aku mengarut..

Aku pergi Genting Highland dengan Fakhri (boyfie), Eppy (sista) and Tomey (sista's boyfie)..




AMARAN : Entry penuh dengan picxa...maap kalau terpaksa loading lama untuk nak view... :)




Kau tak tahu kesabaran yang amat tinggi di perlukan bila menggatal jalan a day before christmas holiday, jalan raya ibarat deretan semut wey..JEM NAK MAMPUS!! Setelah berjaya merempuh jem yang sangat teruk, kami melompat macam beruk kat dalam kereta bila nampak signboard ni...sumpah kelakar and menguji keimanan :)



RM50 per adult....pelik gak aku rate die ni...maybe mahal sebab school holiday kot...tak ape la, ikhlas kan aje....


Siez ly aku akan sumbat je picxa-picxa dengan sangat banyak, sebab aku malas nak pilih and susun...boleh ke camtu??
Do enjoy viewing my blog k...haha...kemalasan menghudate blog semakin menjadi-jadi and meluak-luak :)



DINOSAURLAND

Aku tak teroka sangat ape yang ade kat Dinosaurland ni sebab macam tak menarik je...kitorang malas nak buang masa, so terus jelajah ape yang kitorang betul-betul nak naik je...pluss hari tu sangat-sangat sejuk and kabus tebal...
Well tak remaja la kan kalau datang sini tengok dinosour kan?? tak extream la babe....ececehh ayat nak bajet and poyo...yer tak?



ROLLER COSTER


Sanggup beratur panjang semata-mata nak naik roller coster ni...tengok aje picxa second last tu, betapa ramai nye orang kan..memang terbaik la...tapi pape pon, memang TERBAIK....kalau tak ramai orang, kompem aku naik lagi tahu tak...aku pikir malas beratur je...
Kalau la roller-coster ni berpusing lebih extream and menggila, alangkah lebih seronok nye....wipiieeee....teringin nak merasa muntah-muntah bila turun roller coster, ni setakat rambut meremang je, ape kelas ! :p ayat bongkak lagi





SPACE SHOT


Ade sape-sape yang tak tahu ape tu Space Shot tak?? try tekan SINI....yang ni memang kami nekad tok naik...memang gila k...jantung korang tertinggal kat atas kot...ok cara cakap macam orang jakun kan?? tapi memang tak puas k naik benda alah ni....BEST !
Waktu dah sampai kat atas tu, feel je...yeahhh I'm in the air...free and wippiee.....and after a few second, menjerit meroyan....weyyyy badan aku terangkat ni, jantung tertinggal kat atas wey !!!!




SPINNER


Aah kan muka aku tak de dalam picxa kat sini...aishh tak pe la....spinner ni, dari aku sekolah rendah lagi...aku memang suka naik....sangat seronok....woot3....
Adakah ingin merasa seperti kaki nak kena atap kedai, atau bagaimana rasa nye campak kasut dari atas langit....yeahhh come and ride this....mesti naik lagi punya la !! :)




LONDON CAFE

Dengan pelbagai gaya, bajet-bajet nak tengok la sape yang promote pizza tu paling style....haa tu la jadi nye...naik menyampah aku dengan perangai budak-budak dorang tu *angkat tangan kat bahu



Jangan ko persoalkan harga makanan kat Genting ni kan....memang sungguh tak munasabah..well adat kan, nak supply barang kat atas bukit ni memerlukan kesabaran mendaki :) ...cakap dengan penuh rasa menyampah....nak tahu tak, harga secawan air milo tu ialah RM5 ! ooo maybe air die special made kot...tapi kalau meggi hot cup RM5 pulak?? fuhhh puasa sekejap k...





BERLY'S CHOCOLATE SHOP



Aku suka masuk sini, comel je...bajet macam cerita Charlie and Chocolate Factory tu, cumil ala-ala kanak-kanak Ribena *kaitan antara Beryl's dengan Ribena??
Manage to buy Indah some chocolate!



RANDOM

Maka, jangan la kau persoalkan mengapa gambar Eppy banyak and penuh di blog ku....haha....minah memang setiap tapak dia langkah, die mesti capture gambar....nak gambar sorang-sorang je....ohhh menyampah nye nak layan dia....haha



Me, together with the most precious people in my life...huhu....seronok nye holiday and hang out begini....next destination guys??? :)




SEKIAN :)



P/S : Akibat bateri flat and memory full, pluss sibuk nak main...
           so banyak moment yang terlepas tok di snap...
         : Aku tak suka jaket si Fakhri tu...buruk !
         : Ade yang pelik nape kejap aku pakai top biru,
          and kejap pakai tshirt...jawapan nye adelah kerana,
          aku tak tahan sejuk...so masuk kereta and cari baju !
         : Jangan sape-sape persoalkan kenapa rambut aku serabai and
           muke aku siamang...aku sangat penat tahu ! :(

3 comment:

HUDAJMAL said...

wuhuu ! VERY THE SYOOKK ! haha

NURULHANIF said...

wah bestnya g genting.. :)

Balqis Shafikah said...

bestnyeee..i dah lame tak pg bercuti.huhu