Wednesday, June 27, 2012

A'Famosa Waterworld

Ok...hari ni, hari pertama aku ponteng untuk semesta 5....selalu nye, minggu kedua tu memang aku dah mula skip kelas dah...tapi sem ni, baik sikit la....minggu ketiga baru mula kan sesi memonteng... huhu
Ponteng sebab ape?? saje nak beronok-ronok...berjalan and melanguk... nampak tak ciri pelajar pemalas kat situ?

Last week adalah minggu terakhir Fakhri kerja kat JB...dia nak sambung belajar and stay kat Melaka...wippiee
So disebabkan resignation die tu, dia dapat kupon untuk ke A'famosa Waterworld...kire dapat half price la, and rugi kalau tak digunakan .....

So aku ponteng, untuk dapat kan harga weekday, murah sikit.... dah dapat kupon half price, masik nak cari peluang untuk murah lagi, aigooo ....btw hidup kena la bijak, yer tak ??



Ooo gambar entrance tu aku amik kat web A'famosa jew....tak de kuasa la aku nak berhenti kat entrance tu semata-mata nak snap gambar kan...nak letak gambar tu sebab nak bagi nampak cantik gtu...hahaha cantik ker??
Korang masuk and dapat kan pass kereta...don't ask me what is it?? I've no funkin idea the function of the card....daripada entrance nak ke Waterworld tu, jauh kot...dalam 5 minit driving , pastu bayar parking RM 3 ...amacam? detail tak cerita aku?


Harga tiket pulak ??
Lai-lai check kat sini ....

















Don't worry and jangan banyak pikir...kompem ni la harga nye...kalau guna MyKad Promotion tu, tak dapat makanan....kalau bayar nilai yang atas tu, dapat makanan sekali...makanan dia ok la, berbaloi.....kite boleh pilih makanan and minuman...minuman pon bukan nye setakat air sirap 20sen tu, tapi air tin okay...

Makanan and minuman luar TAK DIBENARKAN ....tapi pandai cover line, semua jadi boleh...ada faham ??

Jangan lupa masukkan harga pelampung dalam bajet anda okay, RM20 la gitu ...




Ni tempat mainan budak kecik...a.k.a Indah la....beronok-ronok la minah tu nampak air...fuhhh mak la tukang jaga Indah tu...hehe


Tempat dia memang agak old-look...tile die pon dah berlumut, berkarat and segala yang ber-ber la....sakit-sakit kaki aku memijak lantai tu maybe sebab ada yang tercabut and pecah kot...sobsobsob....
Tapi ok la, aku redah main kat tempat budak..huhuhu bajet cumil la konon




Ni pulak kolam ber-ombak and berpasir...ala-ala pantai tiruan la kot....waktu melangkah masuk Waterworld , kolam ni la yang aku nampak dulu.....calm and relex je, mak aku kemain belunjur lagi kat kerusi sandar macam kat swimming pool tu...fuhhh ....
Indah pulak, kemain cari geng....aku pusing-pusing, tengok Indah dah berkepit dengan anak keling...hahaha

Tak banyak gambar yang dapat di-capture....camera aku bukan nye camera waterproof .....
Overall aku dengan Fakhri main hampir kesemua slide yang ada...even penat and jauh berjalan, kami redah aje....really had fun... :)


Abis senget-benget mak aku capture gambar...asal boleh je die tekan and snap...first gambar, ehhh kak lang tak senyum lagi la mak ! ...second gambar baru ok kot..kot...hehehe



Then mak pulak demand.....gambar mak tak ade pon, nanti mak nak jugak upload pesbuk ....
Urghhhh layan kan aje la mummy kite ni....kalau bab amik gambar, memang aku tak kan tolak..hahaha...harus la sibuk menyibuk, yer tak ??



Here is it, princes of the day...die la yang paling excited and puas mandi manda kat sini....waktu cuti sekolah 2 minggu hari tu, tak dapat aku nak bawak dia bercuti or berjalan ke mana-mana....
So bawak dia ke Waterworld untuk tebus kehampaan Indah....

Kalau Indah seronok, aku lagi seronok sebab dapat buat budak kecik ni heppy and lengkap kan kehidupan kanak-kanak dia....

4 comment:

Asikin Izas said...

xpnh lg pergi Afamosa waterworld n..:)

Cik Kay Jue said...

bestnyer.. huhu...da lama tak g taman tema air macam ni..

Lieya :) said...

amboi , bercuti sakan xajak adek pon . hehe , lepas ni dtg lahh bercuti kat perak pulak kak .hehe

Hani Shaa said...

waaa ... best nyerr ... da lame x dapat pi mandi manda cmni ...