Saturday, June 16, 2012

Happy Birthday Love : Sista Eppy



Aku rase, dah bape banyak post pasal befday and kek je kan...
Dah macam blog bakery jadi nye ni haa....

Well start on May, memang family aku penuh dengan celebrations...sampai Ogos kot, baru la boleh lepas dari kek and celebration...
Pluss aku pon macam dah blank je nak hupdate ape, tu yang aku tepek cerita bezday banyak-banyak tu...saje nak wat cake-lover meleleh-leleh air liur...haha nampak bongkak di situ yer...




Kali ni Eppy nye bezday pulak....
Agak pening jugak la kire nye, nak bajet duit lagi, masa lagi....ye la, semester baru start 11 June hari tu...then the next Sabtu which is on 16 June...dah kena celebrate bezday minah ni....
Busy tu yang teramat la sangat...nak tempah kek, nak attend kelas, nak bank-in duit lagi....fuhhhh terbaek punye busy okay....
Pasal duit pulak? harga buku tak yah cerita la mahal nye...then nak bajet harga kek, makan and celebration....memang kempis tau purse kite...wuhuuuu....

Bersyukur la engkau dapat akak yang sangat la sweet and lovely ni okay....
Dapat kau makan kek RM60 untuk 500g....kopak wey kopak

Nothing much actually, kali ni bersikap baik and bertimbang rasa....so kami tak jadi kan si Eppy ni cekodok atau cekatak...



Di sebab kan perut memang lapar yang teramat sangat, and kat Mahkota Parade ni pon macam dah tak de tempat makan yang best-best lagi....
so aku decide untuk makan kat Kenny Roger...ehh aku belanje, so suka aku la nak decide kat mane pon kan..
Again, memang kopak duit....pity me, pity me, pity me....
Pasni kalau nak shopping ke ape ke, mintak la bantuan kat bank negara aku...nak topup duit la kata kan...


Minah ni excited dengan kek die tu....mana tak nye, lilin tu berlagu tau....kire tiup lilin sambil di iringi lagu bezday la gitu, ohhh sungguh drama 



And it is a rainbow cake actually...Eppy request nak red velvet cake, eieiei tak nak aku der....red velvet tu warna merah, mengancam and memukau...macam untuk lover je, tak kan la nak bagi kau pulak....no no no im not that lovely okay...

Kek ni warna biru turquoise , and tulisan die warna warni...actually tak jadi sebijik sejiban macam yang aku order...tapi kire ok la...Eppy masih puas hati....
Suppose kek ni lebih cantik, tulisan die colorful and it's fondant...tapi tak pe, bersyukur je la...


I told you, Eppy memang over excited....haa kan dah guna hiperbola disitu...

Kau tengok, excited sampai potong kek boleh senget benget (rujuk gambar kanan) ....tak penah aku tengok orang potong kek senget camtu tau, tu belom di-view dari side tepi lagi...ishhh....aku tengok Danish and Indah potong kek lagi cantik....

Tu belom cerita bila pisau kek tu patah (rujuk gambar kiri) ....waktu ni, Kenny Roger tu memang dengar suara kitorang gelak je la...gila la kalau tak kelakar kan...you're 19 and boleh patah kan pisau waktu potong kek?? hey hello !!


At last, aku jugak yang memikul tanggungjawab sebagai seorang kakak yang sungguh baik and sweet untuk menerus kan pemotongan kek tadi...HAHAHA....ape pon tak boleh la adik bongsu ni, harap kan tombam je la Eppy oi....
Aku potong kek tu guna pisau potong stik you know...kelas gitu...hehe...
Nak jugak tepek muka aku kat situ kan, urmmm



Nothing much actually...simple je celebration Eppy ni,...simple-simple pon, Eppy dapat CarloRino bag okay....soo jelly !!!

Click SINI kalau nak tempah kek macam saya :)


Happy Birthday dearest sista....me love you more, much, many and infinity...I9 and still counting

6 comment:

Dianaa said...

Cakap kat Eppy, happy birthday! :)
#ohsem gila kek tu. mesti sedap kan :D

tykaa Malik said...

cantik la kek rainbow tuu! happy bday to your not-so-lil-sis hehe :D

~~oOpEt~~ said...

cantik la kek tu.. happy b-day :D

rAIHan said...

wah..kek ohsem..pelangi lgi..selamat hari lahir utk dia juga ya..=)

nuyui a.k.a miss YUI said...

hppy brthday to her =)

nur farahin sulaiman said...

sedap betol kek tue..=)