Wednesday, June 6, 2012

Jom makan ice-cream cake



Wahhh sungguh tidak sopan yer....bukak-bukak je terus nampak ice-cream cake, tanpa ade pape mukadimah....dushhhh
Kalau orang puasa bukak entry ni, terliur mereka...aigoooo maap kan saya....

Adakah aku saje nak kecoh bezday aku hari tu, aku dapat ice-cream cake? ohhh harus la tidak, sebab aku dah kecoh in previous entry...wat ape nak kecoh banyak kali kan...bosan... :)

Ade sape-sape teringin nak beli ice-cream cake untuk somebody atau untuk diri sendiri tapi tak tahu camne?
memang ade la cite die, sebab ade kawan aku tanye itu ini pasal ice-cream cake BR ni...


Entry ni aku juz nak share je la ape yang aku tahu, wat-wat berguna ke kan...ececehhh

Actually kalau tak nak tempah pon boleh...kalau korang pergi kan mana-mana cawangan Baskin Robbins, memang dah sedia ada cake yang ready made untuk korang pilih....
Tapi flavour ice-cream and cake tu tak semesti nye menepati citarasa korang...design pon terhad ! urghhh so tak best okay !

So setiap kali aku nak beli cake Baskin ni, aku lagi suka tempah...aku suka tukar-tukar design, flavour and bentuk...
ehhh boleh tukar-tukar ikut suke hati ke? yupp boleh !




See...semudah 1,2,3 gitu.......Pick atau nama lain nye choose ....makne nye korang boleh pilih ape pon yang korang suka...ikut citarasa sendiri...sedap and seronok kan??

STEP 1




Korang boleh pilih ape pon DESIGN yang korang nak...nak yang cumil, elegent, sweet muit....suka hati hangpa la....
Korang tekan SINI kalau nak tengok banyak-banyak design lagi...
Tak pon, korang pergi je kat cawangan Baskin Robbins terdekat, and tengok katalog kat sana...belambak lagi design cake kat situ okay !!
Pastu korang boleh tukar warna cake ikut pilihan korang...seronok, macam main-main je sebab leh design sendiri kan...so excited gila!
Kompem rambang mata ea....auchh

STEP 2


Ni antara saiz and bentuk cake...selalu nye yang kecik sekali tu, mesti bentuk LOVE....siez ly...maybe khas untuk couple kot...tak tahu la pulak kan...

Cake aku hari tu, Fakhri tempah saiz yang 6-8 serving tu....besar dia sikit lebih kurang macam saiz kek 0.5KG tu....makna nye, yang 2-4 serving tu harus lah lagi kecik kan...urmmm

Pasal harga pulak, dalam web BR ni, dia tulis lain...tapi aku gi kat Baskin Robbins Jusco Aeon, harga nye lebih mahal...tak tahu ape masalah dia....

RM88 + gov tax 6%
RM88 + RM5.28 = RM93.28@RM 93.30

Aku malas nak banyak tanye, malas kalut-kalut (orang belanje kan, tu sebab wat bodoh je)






STEP 3



Part ni pon aku suka ni...
BR sedia kan 2 pilihan cake...alaaa sponge-cake tu la...white dengan chocolate....yang white tu, aku rasa vanilla la KOT...tak sure sebab tak pernah beli yang white, selalu beli chocolate je....
Cake die sedap okay, yang chocolate tu moist, pahit-pahit sikit and lembut....ade ke kek yang keras? memang lembut la cerita dia kan...alaaa yang penting sedap la !

Ice-cream tu, korang boleh pilih ALMOST semua flavor yang BR sedia kan...siap boleh test-test dulu...kompem sedap la wey....korang leh mix and match kan kek and ice-cream, ikut suka hati korang !

Macam kek aku hari tu, aku pilih chocolate cake + chocolate chip ice-cream....
Ala-ala combination black and white la...




Korang tak yah takut-takut nak tukar or design ape yang korang nak...tak kena charge pon....harga cake berdasakan saiz yang korang pilih je, tak de kena mengena dengan design atau flavour !
Paling-paling pon, kena goverment tax je la...tu memang kompem tak leh nak elak dah !



Aku suggest kan kat korang, tempah 3 days in advance okay...ade some BR terima je tempahan sehari atau 2 hari before pick-up...tapi ada jugak BR yang banyak songeh, terlalu ikut procedure 3 days in advance !




Oleh itu, jom sama-sama makan ice-cream cake....Selalu nye, asal celebration je mesti kek secret recipe tu...aishhh sampai naik bosan dah...design and flavor yang rigid ! Langsung tak de pilihan ....kali ni kite ubah ok !



Click SINI untuk maklumat lanjut 


6 comment:

rAIHan said...

sedapnya kek tuh~

Lieya :) said...

oh tidakkk kek ! adek addict kek . hehe suka sgt kek . tapi xsuka cake yg ade cream yg sgt melampau . ehehe

ainraus said...

thanks for the tips babe! :D

Saffa Adiza said...

hehe..baru belajar nak beli kek..tup2 jumpa blog ni..thanks for the info..

www.miyamimayuko.blogspot.com

dEezaCk said...

thanks for the info , dear..akak duk plan nk beli kek BR untk 1st birthday celebration ank akk. hmmm, kami sambut bdua jeh. so, bole la nk demanding ckit. tq so much dear, muacxxxxs^^

kak ida said...

Tq dik for the info.. akk bru pes time nk try2 kek BR ni. Sbb kat Kota Bharu baru je ada BR.hehe