Saturday, November 17, 2012

Random Posts


Well kalau di tengok tarikh my previous entry, urghh dah lebih 10 hari blog ini tidak terusik....aku selalu remind diri aku ni, kalau terasa diri ni busy melampau, mengalah kan menteri yang mentadbir negara....why don't delete je blog ni and focus on my busy live ni kan...kalau sayang and masih berniat untuk terus ber-blogging, kena la sedaya-upaya jugak curi-curi masa untuk menjengok blog ni even updating it with junk stories....

It's already my granny's third weeks warded in hospital, that's why my life quite busy and kucar-kacir....do pray for her recovery :)

1st random : Indah in bucket

It was on 4 November 2012 , lepas melawat nenek kat hospital...terus drop-by kat Aeon Melaka (Jusco) ...actually, sebelom ni macam tak pernah tengok and tak pernah buat, bila budak kecik duduk dalam bakul...so I was quite tergamam, ehh Indah seriously?



2nd random : Grandma is getting better

This picxa is captured on 7 November 2012 , but actually my nenek is so much better than above picxa ....Now nenek aku dah pon di transfered ke wad untuk pesakit-pesakit yang stabil...lega gila sebab akhir nya nenek dah boleh bercakap and marah-marah kitorang kalau kitorang sakat dia...hehehe




3rd random : Indah's card for her teacher

As her last day of Tadika, aku ni bajet-bajet macam sweet sikit la...tolong dak Indah buat kan card untuk cikgu dia...kira ok la kan, untuk budak 5 tahun.....
End of Tadika, cikgu dia bagi macam-macam kat student-student Tadika tu...so aku pon menggedik la, konon Indah pon bagi something for the teacher...so it's the card for the teacher :)


4th random : Pizza Hut as supper


Hari-hari hidup aku, aku buat benda yang sama...bangun tidur in the morning, then uruskan segala keperluan rumah...petang around 4 - 4.30, terus gerak ke hospital...wey this's so lifeless nye ~~ tapi ikhlas kan hati, demi nenek aku sorang tu kan....

So ada la satu malam tu, adalah seorang hamba Allah ni (well of course la guy, might be my new love? ehh ? ) dengan rasa penuh kasihan and simpati sanggup membelanja kami pizza...weheee

Yeahh orang cakap, macam gayat tak pernah dapat pizza...tapi situasi yang gila lifeless and pack, pizza yang dibelanja ni, gila best la!
Bila nampak pizza sampai rumah, mata ni bling-bling kau tahu...perasaan? macam baru dapat kereta baru....seronok nyew ~~  *___*

Thank once again for this....


5th random : Istanbul Aku Datang

Sejak cuti semesta, and sejak my nenek is warded....kami memang jarang gila nak mampus la keluar ber-hangout...In fact, memang tak keluar langsung ...ohhh excluded going to hospital la kan...

Tapi kali ni, my mom bagi duit belanja....so dapat la curi-curi masa pergi catch-up movie....wey Istanbul Aku Datang trending kat Twitter tau, malu la kalau kita tak tengok kan...

Overall said, BEST, CUMIL, SWEET, PERFECT and urghh cannot be expressed by words ! So people, really recommended this movie! :)


Peace yaw....I told you, my stories are totally junk and random...do pray for my granny's recovery :)

3 comment:

Cik Violet Sofia said...

dah lama jugak x bw kat blog ayien... may ALLAH bless ayien, granny and all of ur family alwayz dear... (^_^)

nik ros said...

seronoknya pi tgk wayang.nak gak tgk citer tu

iezayusof said...

semoga nenek cepat sembuh ya :)

btw iy singgah sini :)