Friday, November 2, 2012

Hamster : Indah's new pet


Dulu aku pernah lah simpan angan-angan nak beli and bela sugar glider, tapi disebabkan beberapa faktor yang menyakitkan hati serta meruntuhkan angan-angan aku...aku terpaksa dengan berat hati nya melupakan niat untuk membela sugar glider aku tu...perasaan waktu tu? Sedih gilakkkk !

Based on my previous entry, aku memang pernah cakap...aku TAK PERNAH ade pet  a.k.a  binatang perliharaan....soo not-animal-lover kan? admit it, I am !
Kalau nampak kucing, aku akan menjerit atau melompat...bila tengok ikan, aku tahu ikan tu busuk...eieiii ikutkan, memang bab binatang ni totally out la...KECUALI SUGAR GLIDER !! *hati ni masih nak sangat-sangat sugar glider tu sebenar nya :(

Haaa selepas setahun angan-angan terhadap sugar glider aku lebur, kakak aku belikan hamster as pet...yeahh not mine, but Indah's...alaa tapi peduli apa kan, Indah bukannya tahu nak bela and jaga pon...Oleh itu, aku dengan secara rasmi nya, melantik diri aku sendiri untuk menjadi kakak angkat hamster tersebut...hehehe....




Mula-mula tu, minah kecik tu kedekot nak mampus...langsung tak bagi aku main dengan hamster tu....tapi, aku peduli apa kan, aku rembat jugak hamster si Indah ni...seronok aku lepas kan gian nak ada pet :)

Aku and Eppy menggedik + menggatal letak kan nama untuk hamster tu...errr agak annoying nama nye, but pedulikah kami..hahaha...
*jangan tanya kenapa aku suka type "hahaha" or "hehehe" banyak-banyak...aku memang suka ketawa bila tulis entry...so korang yang baca pon, kena la ketawa jugak ok?



Tadaaa her name is BELLA...annoying much?
Aku tak faham kenapa Indah susah sangat nak sebut "Bella" tu, yang keluar dari mulut dia hanya lah perkataan "Jackie"...penat aku cuba kait kan, tang mana yang sama nye antara "Bella" dengan "Jackie" ..errr langsung tak ada kaitan...

Oleh itu, aku terus conclude kan, nama hamster ni adalah BELLA BINTI JACKIE...annoying more?? hehe



Bella yang hanya tidur di waktu siang, and ligat di waktu malam...dah macam kacuk burung hantu dah, dunia terbalik...




Untuk pertama kali nya si Bella ni daulat dengan tuan nya, iaitu Indah, ialah semalam...haha...padan muka minah tu, dia kacau si Bella ni tidur...tak pasal-pasal jari dia kena gigit...haha lagi...




Any tips or how to take care of hamster better? Do tell and share with me...


Weheee at last aku ada pet.....perasaan? seronok and berbunga-bunga...seronok sangat, macam baru lepas tembak mati musuh yang paling dibenci...errr ada kena mengena ke?

0 comment: