Sunday, June 19, 2011

Link meraban and cipan

Dah banyak kali tau aku kena situasi macam ni...Ok aku admit aku memang super dooper PENAKUT!! Kalau tengok wayang cite hantu, aku juz tengok scene siang je...bile scene malam aku akan tonyoh muke aku kat bahu orang...Yup datz me...



So bila fwend hantar link-link terkejot2 ni aku memang cukup la menyirap k...menyirap?? silap...aku memang cukup marah!!
Relex Yien, dorang ajak bergurau kot...
Kot ye pon nak gurau kan, cari la cara lain ea..korang tak pikir langsung cos and effect of it kan....


PENAKUT
Ni tok aku and golongan-golongan yang same dengan aku...Maklum ea, aku penah tercampak lappy aku sebab terkejot dengan link tu punye pasal...korang tahu tak, setiap kali ade orang yang "ajak bergurau" ni bagi link cipan and dengan lurus nye aku bukak, setiap kali tu la aku akan menjerit, mengigil and menangis...jadi kan GURAUAN korang?? tu belom cite part betapa susah nye aku nak lelap kan mate tok tido...SERONOK betol dengan game ni!!!


SAKIT JANTUNG
Korang tahu tak kajian cakap, seramai 2 billion orang ade sakit jantung?? ttteeettt saya sedang menyampai kan fakta yang salah and hentam je tu... Aku juz nak ingat kan those people yang suke bergurau ni, kalau korang sent link tu kat orang yang ade penyakit siez ni camne ea?? kalau die mati, korang leh di hukum gantung tak??

"Alaa aku sent link tu kat remaja-remaja je, bukan nye orang tua pon"       

Korang lupa ea?? Zaman sekarang, baby yang baru kuar perut pon dah ade sakit jantung tau!!!
*Ni facta yang sahih k!!



Fwends...aku bukan jenis yang sombong pon...but I admit i not really friendly with strangers...aku ok kalau korang nak gurau, tapi ade some issues yang aku tak leh nak kompromi la and one of it is this...sebab aku memang sangat la penakot...harap korang faham...

 
P/S :: Sape yang rasa-rasa tak faham ape yang aku cube nak sampai kan...click je tulisan yang warna pink
...tapi tanggung sendiri k kalau terkejot...maklum :)

6 comment:

ZIPPO MILLER said...

suke pendirian yang tetap...

ape2 pon mmg betul pon...keng kadang diorg sent link tu x pikir kite punye Mood camne and adekah kite dapat terime atau x...hurmm

nobita said...

dgr lagu penakut by yuna.lalala

Ayien Ocaca said...

ZIPPO : hehe....terkejot kan orang je mlm2..ishh

Ayien Ocaca said...

NOBITA : hehe....i'll :)

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

kdg2 lau slh wat gurau pon mslh gak kan.. =)

p/s: huhuh,blog bertukar wajah..tu yg len kan..

Ayien Ocaca said...

MISS NUSHA : hehe...gurau yang xkne tempat tu yg wat mslah tu...urmm :)