Thursday, October 27, 2011

Deepavali bersama si dia ???

Hoiii Yien, aku tahu la muke ko ade mamak look kan....tapi ko sambut Deepavali ke ape??
Tajuk entry semacam je...


Know what? Fakhri gerak dari JB and terus datang umah aku pagi tadi....yer tahu la benda bise je kan...tapi yang malu nye, die sampai umah aku tapi aku masih terbongkang tido...aishh....

*Terharu tau die balik Melaka semata-mata nak jumpe aku...auw...then petang tadi terus balik JB...


As Fakhri nak balik JB on that day, so kitorang gi Dataran Pahlawan jerrrrrrrrrrrr......again -__-"


OK ENTRY KALI NI ALA-ALA JALAN-JALAN CARI MAKANAN



Old Town White Coffee




Fine, aku suke makan kat sini...sebab?? sebab murah and sedap...yang paling penting kat sini KENYANG...
hehe...
Gi satu, maybe lepak kat sini agak santai kot....open-air and area situ jadi port remaja...so ok la....asikkkk....

Kami makan ape??


Aku makan OldTown Nasi Lemak Special dengan OldTown White Coffee-Hazelnut....


Fakhri pulak makan BBQ Chicken Rice dengan OldTown's Nan Yang Coffee



Dipping Fruits

Tahu ape ni?? kalau korang nak gi wayang kat Carefore, korang gune esculator ala-ala Mydin tu kan....sepanjang jalan situ ade satu kedai yang jual buah and mashmallow celup coklat tau...ehh cara aku cakap ni macam korang sume orang Melaka kan...aishhh.....



Haa nak jadi ala-ala Siti Nurhaliza?? korang beli la strawberry..haa...then celup coklat...excited...kat sini siap ade air pancut coklat tu...
Air pancut??? haaa??? ape tu??  korang faham tak ape yang aku sedang sampai kan??





But honestly said, mashmallow kat sini tak sedap....kalau nak beli tok kudap-kudap, aku suggest kan buah ea...sebab sangat manis and juicy....



Big Apple Donuts & Coffee



Memandangkan beli tanpa motif, so kitorang beli 3 pieces je...
Flavour ape??
Californian Almond, Ono Oreo and Iceberg...


huhu...aku?? harus la Ono Oreo...




Starbucks Coffee



Again....yup again....
Aku Java Chip Frap and Fakhri Green Tea Cream...
Actually first time tau try green tea ni...
heyy sedap jugak....walaupun warna die macam hijau kan...ehh memang hijau....tapi siez sedap... :)



Ehhh terror nye aku hafal sume name makanan aku kan...nama penuh lagi...waaa pasni ko la "Next pengaraca JJCM" ...
dushhh....
Aku Google je nama penuh makanan aku tu...tak kose aku nak hafal every detail of it...


How?? Cuti korang cmne??


Ehhh Heppy Deepavali to all Hindus...
malam ni bising-bising lagi bakar mercun k.... :)


Sape-sape yang tahu kat mana ade jual SUGAR GLIDER kat area Melaka with lowest  price or great offers, plzz inform me...TQ

10 comment:

Mrs.A(Atiqah Wadihah) said...

happy deepavali jugak :)eemm lama tak lepak starbuck.rindu2 ..sedap big apple kan..hee

sis92 said...

hehe happy deewali 1 malaysia gitu

amboi ai..tebal betul poket..
bolehla blanja sis hehehe

QasehMayna said...

Bestnye...
korg ni mmg sweet couple la...
moga bahagia smpi akhir hayat...

Azyan said...

best tengok akak dengan abg fakhri
>.<
sweet :')

Cik Yuyun Nadira said...

sangat yummy ! da lama tak lepak starbuck

faainna said...

yg u order kt oldtown 2 la yg slalu i order taw..ns lemak special and hazelnut.. :D
starbucks and big apple 2..xsgke taste same kn..haha

Min ♥ said...

sweetnye korang :) hope happy slalu ya .hihi

Youpie Eppy said...

untung la ade orang belnje...
kedekot...kuar x ajak aku...aishh

el-nur vivi said...

bestnye..lama x kua lepak sambil mkn2 kat starbucks..

ekmal said...

untung ar...