Thursday, May 10, 2012

New Look : Simple and soft pink


Wee excited and seronok...tersenyum kambing and melompat macam beruk...leh bayang kan tak rupa die camne? kambing + beruk?

Aku dah mintak tolong ramai orang dah supaya edit kan bog aku...tapi sedih nye, tak sape yang rajin...wuawuawuaaaa....

So dengan tekad dan azam yang kuat, fine itu ayat poyo...aku try je la edit sendiri blog aku ni....bukak tutorial blogger-blogger hebat...and do-it as what I want...and here it is, tadaaaaa....hasil yang sangat puas hati :)
Highlight sikit lagi la, AKU EDIT SENDIRI !! and aku kecoh :)


BACKGROUND

Daripada rupa ini

Bertukar kepada yang ini...
TADAAAAA...

Ok fine memang excited lebih kan? adat la bila dapat something baru kan..memang excited die kena over...
Obviously aku tukar background blog aku la kan...blog lama tu shock and plum pink, so aku tukar kepada soft pink...bajet cumil-cumil sikit la...urghh??


HEADER

 Header lama..


Header baru...
Memang header baru and header lama tak banyak beza pon...ikut perancangan awal, tak terfikir pon nak tukar header....tapi sepanjang proses edit blog ni, aku mula rasa seronok and wanna the perfection...so tukar la header tu sekali...match kan dengan tema warna blog baru....atotototo
Ohhh aku create sendiri header tu jugak..ohh bangga nya....



SIDEBAR

 Sidebar lama..


 Sidebar baru..
Motif utama aku bercita-cita benar nak tukar blog ni sebab utama nya ialah pasal sidebar ni la...Cuba tengok betapa buruk nye sidebar lama aku tu...sidebar-tittle die tu, perghhh buruk nye la wey.....
So aku edit, aku wat sidebar-tittle yang lebih kemas and cantik..siap background vintage lagi...and border tu untuk bagi kemas sikit...amacam?? 



RANDOM EDIT

Motif letak divider ni?? ntah, aku pon tak tahu apa la masalah aku gi letak benda alah ni...memang tak de dalam perancangan langsung and tak terfikir langsung...Maybe aku terlebih perasan cumil and bajet macam pinky-obsession, tambah pulak nak effect korea kot...haaa tu la hasil nye...dushhhh



Dapat idea nak wat background untuk date ni daripada blog  Nadnod  ...nampak kemas and cantik la for sure kan...so aku pon nak jugak la sama sibuk, itu perkara biasa...



And this, sape-sape yang tahu camne nak remove icon tepi post-tittle ni....tolong ajar boleh?? aku tak reti nak remove benda alah ni...tolong..... :)



5 comment:

hawa said...

lawa ler rupaa blogg skrang ni :DDD
pandai edittt ^^

HUDAJMAL said...

waaa, cun r. pink tuu. hehe

rAIHan said...

blog yg cantik dan kemas.

jemput singgah,
http://sukacakapsorang.blogspot.com/2012/05/makluman-utk-bakal-pelajar-uitm.html

Amanina said...

cantik cantik.. hihi, lembut je.. :D suka tengok. :D http://amaninajailani.blogspot.com/2012/05/bagaimana-rupa-baru-blog-saya.html

Feza said...

cantik!