Tuesday, May 15, 2012

Preparation : Birthday Fakhri



Ade a few people keeps asking me...mana aku beli itu ini untuk celebrate
bezday Fakhri  hari tu...
The truth is, memang aku bajet tau...aku tengah pokai...so sape-sape nak wat celebration bajet cam aku ni...lai-lai ...

CANDLE

Sebenar nye, aku memang dari dulu kala lagi geram tengok candle ni...cumil....tu sebab seboleh-boleh mencari tu...
Ikut kan, candle pink putih tu pon ok dah...tapi aku memang nak over kan...tu sebab beli jugak candle fancy-fancy ni haa...
Ehh korang jangan kalut-kalut pikir kat mana nak beli candle ni..bersepah kat kedai kek or bakery...tapi aku kan pokai kan...so aku beli kat  Daiso Japan , RM5 jerrr pun...


Sesi memilih candle yang paling cumil and cantik...hehe..Again, candle ni sekadar memenuhi kemahuan aku je..dushhh


Camni la aku tepek kan candle aku yang fancy meletup ni..huhu...kan aku kata, candle ni juz kemahuan aku yang over ni je..sedang kan ianya sangat la tak necessary...ohh ayienn




SPRAY

Aku pon tak tahu apa exactly nama benda alah ni...tapi aku guna kan die untuk nak prankk si Fakhri tu la...murah je...RM10 dapat 3 botol...cukup untuk jadi kan Fakhri macam mummia..hahaha evil laugh

Korang nak tengok jadi cam ape??


Kira macam jaring-jaring kot...ehh benang kot...ehh ntah la...aku jumpa spray ni kat  J&J Gift Shop ..try la...daripada prankk orang guna tepung yang terang-terang bahan makanan, lebih baik guna spray ni kot...kan tak baik main-main dengan barang makanan, kotor kan tempat awam pulak tu..ececehh baik lak ai aku ni




CUPCAKE

Ok this is my favorite part...honestly, aku sangat suke and puas hati sangat-sangat dengan cuppies ni...cumil and cantik...tak sampai hati betul aku nak makan tau sebab cumil sangat..sobsobsob...

So cuppies aku ni fully fondant, cake nye pulak flavour chocolate+choc chip...aku memang suke chocolate, yummy...and bila makan, siez-ly sedap !!!


 My design


My cuppies


Tenz to Kak Ima sebab wat cuppies saya sebijik macam yang saya design...siez-ly sangat suke and thankful...Fakhri love it damn much !! Sangat berbaloi dengan harga RM56.50, cantik and sedap !


For those yang berminat, tertarik and jatuh hati dengan cuppies...boleh la order kat Kak Ima (Melaka) ni...

CONTACT HER THROUGH




Selamat menyambut budgeted celebration macam saya.........

6 comment:

nuyui a.k.a miss YUI said...

alahai..xleh nak pos kan kek camni ke perak..aduh,,cntik2!!

ainraus said...

helo. kita follower baru sini. study melaka jugak. kehkehkeh. nanti nak buat surprise pakai tips awak lah! :D

Amanina said...

cute gila cupcakes tuuu! hihi, sayang ohh nak makan :)

aRa ❤ aFiq™ said...

cupcake tu cumell sgt.. geram tgk..

Mia Meymi said...

eee...comel sgt2 cpcake tuuuu.!!!

miss syaniera said...

cupcake yg comeyh like kak yien and abg fakhri :D