Sunday, June 3, 2012

Semesta 5 : Ohh senior kah aku ?

Bila UiTM bagi cuti pendek-pendek, puas aku merungut and memberontak...konon tak puas cuti la, ta dapat holiday la, tak dapat nak feel home sweet home bagai...
Tapi bila UiTM bagi cuti 2 bulan, aku jadi pemalas and makin malas...and harus lah tak ade mood langsung nak mula kan sesi pembelajaran yang urghhhh stress nye ! 


Ugrhhhhhh next week (11 June) dah mula kuliah !!!!!!

This coming semesta, aku masuk Part5 dah....wahhhhh dah boleh bajet senior kah? winkwinkwink....
Dah boleh gelak kan mereka (Part1) yang pakai tali purple tu kah?? wahhhhh senior kot



Kau ingat part5 tu besar sangat ke kat UiTM tu haa?




Kalau la part 5 tu bagus and besar sangat pangkat kat UiTM tu, tak kan la UiTM tercinta ni gagal kan permohonan kolej aku .....haaa gagal??
Kau tak tahu betapa frust and sedih aku tak dapat kolej ni, sedih nye ibarat aku gagal dapat number 1 waktu sekolah rendah...angkat tangan kat bahu
Aku, antara golongan part 5 terpaksa duduk luar UiTM ! ohh UiTM tak sayang aku lagi? sobsobsob....


HAHA...saje je bajet nak try mohon kolej sedang kan aku dah tahu memang tak dapat...mane ade part 5 dok kolej lagi !
So, this semesta aku jadi NR (non-resident) la.....berulang-alik dari UiTM ke rumah....ehhh bukan rumah sewa, tapi rumah sendiri...
Amacam? jelez tak kalian? aku duk rumah babe..makan sedap, wifi lagi....yuhuuuuu....and study hanyut !

INFO : Kolej adalah panggilan untuk asrama di UiTM





Apakah ini???
Apakah????
Nama subject pon buat aku tercekik, tersedak, terbatuk and semua yang terr la....
Kami kan part 5 yang senior nyewww....kenapa bagi subject yang makin susah ni?? sepatut nye UiTM sayang la lebih sikit kat kami yang senior ni...kuangkuangkuang


Pressure kena lebih sikit semesta ni...dah la aku duk rumah, aku risau aku tak study je bila dah kat rumah...
Dengan subject killer, MUET lagi....
wey la wey ...................................



Neves yang teramat sangat semesta ni....maybe first sem jadi NR, then tengok subject yang perghhh memang terbaek !
Mengigil kepala lutut ni you oll....
So do pray what the best for me okay?


WELCOME TO UITM LENDU PART 1 STUDENTS !

( 2-3 JUNE)

2 comment:

Feza said...

sem depan pun saya sem 5 gak. mmg best jadi senior. kan? hahaha

CikMai said...

mai sejak sem2 duduk luar dah...hahaha