Tuesday, July 10, 2012

6 years and still counting

Im not sure about boys , tapi Im pretty sure that girls love to remember DATE ! Tak kisah la tarikh yang  buat dia senyum, or tarikh yang buat dia menangis ! She'll remember it well !!!
So do I ....Aku suka sweet and romantic things, even Fakhri's first message pon aku masih simpan tau...yerrr first message yang dia hantar kat aku waktu usya-usya aku dulu tu, yup aku masih simpan !!!  Last 6 years, waktu aku Form2 babeh ...hehe....

Back to my topic , disebabkan aku ni boleh la dikatakan sweet muit , so tarikh aku berkenalan and bercinta dengan Fakhri, wajiblah bagi ku untuk ingat...or maybe tak pernah lupa !!! 10 Julai really the something to me !!


10 JULY 2006 = MONDAY


Nak dijadikan cerita camne kami berkenalan ?
Waktu Form2, aku ni daripada sekolah bagus-bagus iaitu Sekolah Menangah Sains Muzaffar Syah, Melaka dengan sangat mengada-ngada nye tak nak hidup kat sekolah asrama...Setelah memujuk-rayu parents aku, dorang setuju untuk tukar kan aku sekolah....haaa Sekolah Menengah Seri Pengkalan, Melaka ....Adat la budak baru kat satu-satu sekolah, kompem and harus la popular...pluss abang aku kabel besar kat sekolah tu..hahaha ayat bongkak ....Dipendekkan cerita, aku ni rajin la sangat-sangat ke tandas waktu sekolah dulu, betul tudung la konon kan..haha...TAPI, kalau nak ke tandas wanita, wajib and harus melalui depan kelas si Fakhri (boyfie) ni...setiap kali aku lalu je, die tenung aku macam nak telan orang, dah la muka dia bengis....disebabkan itu, aku sangat la menyampah and benci dia...SERIOUSLY sampai tahap aku sound dia la, "apa kes ko nak pandang aku camtu? ko ada masalah ke aku lalu depan kelas ko? "
And a day after that, I got a message from him , sent me the request to get to know me... END


2007


Secara jujur nye, ni la gambar PERTAMA kami berdua ....Fakhri ni muka dia limited edition kot, so dia sangat susah nak bagi muka dia di capture oleh aku...sobsobsob ..well tengok muka dia yang bengis and tak nak senyum tu, korang leh bayang kan tak betapa dia tak suka camera? Yet  I managed to capture his picxa, yeahh at last...gambar ni tak silap aku gambar tahun 2007 which means aku Form3 ...sebab rambut aku warna blonde tu waktu aku Form3 ..
Nampak tak jerawat di muka aku tu ?? sedih kan ? waktu Form3 lagi muka aku telah menjadi kegemaran jerawat ..I love this picxa actually, I find that Fakhri look sooo cute...haha...gambar budak tak matang kan :)



2008

Jangan gelakkan dress-up aku ok...memang zaman tu, orang memang pakai seluar corak-corak cenggitu...zaman seluar kotak-kotak and berwarna-warni macam traffic light berjalan di kotaraya ....and cardigan tu, zaman ni zaman nama Yuna baru menjadi sebutan...lagu Dan Sebenarnya menjadi fenomena, fesyen tulung lilit-lilit menjadi trend...Yup , gambar ni tahun 2008 ....waktu ni dah hujung-hujung tahun 2008 ni, waktu cuti sekolah rasa nya....kasut Converse tu masih tersimpan kat rumah, kenangan babe !! cardigan tu pon ada lagi, cuma dah buruk and lusuh :(



2009
























Gambar diatas di capture pada tahun 2009 iaitu waktu aku Form5 ....waktu ni time nak SPM , tengah lepak-lepak depan dewan exam...Ohhh mana gambar aku sepanjang 2006 until 2009 ?? Anggap je la aku ni pakai handphone Nokia 3310 yang tak de camera...haha...OK tipu!
Sejujurnya aku sangat tak berminat dengan zaman sekolah aku....bukan sebab tak de life, atau dibuli or whatever ....tapi aku ni antara pelajar cemerlang, so aku ni sentiasa di pressure disekolah....dok pulak kelas pertama, kelas Rancangan Khas and kelas pure science....so boleh bayang kan tak kebosanan nye tu ??
Di sebab kan itu, aku memang tak berminat untuk capture gambar sekolah !!!

After SPM, hubungan kitorang goyang sikit ...see after 3 years (2006-2009) baru ada problem besar ...Lepas je SPM , Fakhri terus stay kat Kuala Lumpur atau nama ringkasnya KL ....well di sebabkan tak pernah involve dalam hubungan jarak jauh, zaman tu pulak cinta di-siber tak menjadi trend...kami memang renggang, sampai tahap tak message seminggu kot, ehh lebih !!



2010























Tahun 2010 ?? Yang aku tahu, hubungan kitorang dah hampir 4 tahun ...aku and Fakhri masing-masing dah ada komitmen, komitmen terhadap pelajaran ...kat sekolah tak terfikir langsung pasal komitmen belajar, dah masuk U baru pikir ...Yeahhh aku dah masuk UITM and Fakhri sambung belajar kat IPT lain, yet still dalam Melaka...kami serik nak have a long-distance relationship lagi ....
Tapi 2010 ni la lagi banyak dugaan kami....macam-macam orang dok menganggu, part diri sendiri menggatal... sampai tahap terputus jugak la pendek cerita nye....2010 seriously mengajar aku, buat aku lebih matang and menghargai si dia...honestly said !!!!



2011























Terlalu banyak kenangan yang nak di cerita pon tak boleh la kan, nanti menyampah orang nak baca....tapi 2011 kami raya sama-sama....masing-masing dah matang and besar, so hubungan aku lagi ok and aman la....I found my real man, my real bestfriend, my future and my truely love....ehh aku tak cakap pon before this dia tak ok, cuma after faced one huge problem, kami mula hargai that long relationship...until now!

Ohh and 2011 jugak la, Fakhri dah mula stay kat Johor Baharu/JB ....mula-mula takut jugak, ye la cinta jarak jauh kan, aku serik ...tapi Fakhri take an initiative untuk balik Melaka SETIAP MINGGU for me ...Every weekend kitorang berjumpa and berbincang, kalau sesape ade masalah atau sentap...We'll solve it and tak kan biar kan masalah berpanjangan more than a week ! So we survive during that "cinta jarak jauh" !



2012

I'm soo proud of myself sebab dapat bertahan and menjaga this relationship .....Admit it babeh, tak senang nak jaga hubungan yang lama....tapi aku bersyukur, and hargai sangat-sangat sebab diberi Fakhri as my partner ....sifat sabar and mengalah dia je yang boleh control degil and kepala angin aku ni....yeahh I'm not that sweet kind gurls ! 2012 and still counting .....Kita hanya merancang and melakukan yang terbaik, jodoh di tangan Allah...InsyaAllah, kalau ikut rancangan kita sebagai manusia biasa, lepas diploma mungkin akan bertunang...doa kan la yang terbaik !


Saje nak HIGHLIGHT kan kat sini, hubungan aku dengan Fakhri di ketahui oleh kedua-dua belah family...and yes we close to each family!

Maybe aku tak se-beruntung Dena Bahrin yang dapat merasa cinta selepas kawen , tak sebahagia Irine Nadia yang bertemu jodoh di usia muda ....tapi aku bersyukur sebab dapat Fakhri yang menjaga aku and ikhlas !



Happy 6th anniversary sayang..semoga jodoh ditentukan untuk kita, selama nya...aminnn

5 comment:

murni said...

so sweet la dear . . happy anniversary yeah . . 6 taon lama tu babe . . kalah muni . . hehe . . neway hope jodoh korang kekal n cept2 tunang update entry yew . . hehe :p

Mohd Hazim said...

6 years tahniah....!!!!!!!!!

Lieya :) said...

wow lamanya relation akak gan boy akak.happy 6years anniversry :) sweet lhaa cerite akak :)

SITI NUR AMIRAH ! said...

alamak.sweetnyee.happy 6 years anniversary and semoga berkekalan hingga ke akhir hayat :)

mizmarmalade said...

Tudia, cerita cinta penuh dgn suka dan duka.. hihi.. anyway, semoga hubungan dgn si dia terus berkekalan k :)