Saturday, July 14, 2012

Jom Makan :: Haagen Dazs

I wanna shout it loud , HAAGEN DAZS brooo...........
Amacam ?? gayat and jakun tak ?? hehe...

Kalau nak cakap pasal Haagen Dazs punye ice-cream ni, aku dah biasa makan ...mana tak nye wey, dulu akak aku kerja kat company Haagen Dazs ni...hampir setiap hari aku makan ice-cream mahal and elit ini ....yuuupppp mahal and mahal la wey ...ice-cream Haagen Dazs yang saiz and rupa ala-ala Magnum tu worth RM11++ okay....agak-agak kau sanggup tak nak labur kan duit sebanyak tu untuk sebatang ice-cream ??  Oleh itu, aku sangat bersyukur sebab DULU akak aku kerja kat company Haagen Dazs ni, and dari zaman hingusan lagi aku puas makan ice-cream mahal and cekik darah ini secara FREE...wipppieee !!






















Jangan kau nak rasa annoying mahupun meluat sebab aku PROMOTE Haagen Dazs tu...kau ingat aku makan tempat mahal tu saje-saje nak simpan as memory je?? hwakakka ...Yerr memang aku biasa makan ice-cream Haagen Dazs, tapi tak pernah lagi makan kat kedai rasmi Haagen Dazs ni...Restaurant ni baru setahun bukak kat Melaka ni kot....

Tenz kat Eppy, the precious sista sebab belanja kita makan ice-cream mahal...weee....Eppy belanja aku konon-konon nak celebrate anniversary aku yang ke 6 hari tu ....



Sila terkeliur ....hehe....mula-mula bajet nak amik yang biasa-biasa je, banana-split or waffle ice-cream je....tapi bila di selak-selak menu book tu, tergugat iman aku tengok menu di atas ni....mata dah macam O_O ni , hati meronta-ronta and nafsu makan mula membuak-buak ...yer hyperbola yer disitu, nak menggambarkan sedap nye tu...dapat pulak orang belanja kan, kita pilih la yang mahal-mahal sikit... :)




Sooo ini la Eppy yang kaya-raya and banyak duit yang sanggup belanja aku and Indah makan ice-cream...and tenz for celebrating my anniversary babeh...weee....untung nye ade adik yang kaya, pasni belanja kakak kau ni shopping pulak....




Sooo this is the super dooper luckiest sista in the world...hehe...tenz Eppy for belanja-ing me, sooo seronok ....aku dengan Fakhri memang rancang nak candle-light dinner actually, tapi tba-tiba Fakhri dipanggil masuk study on that 10 July, sungguh tragis and hancur lebur rancangan kami....That's why Eppy cover with this, tenz once again :)




Ini la Indah Suriani , seorang kanak-kanak yang sangat bertuah and beruntung daripada pandangan mata aku la...kecik-kecik kau dah dapat makan Haagen Dazs kan, aku ni umur 15 tahun baru terhegeh-hegeh nak tahu Haagen Dazs tu ape....Seriusly, Indah dia habis kan buah especially strawberry and she really like the chocolate sauce tu....




Take note sikit....bukan harga ice-cream yang aku cuba highlight kan kat sini, tapi lihat and perhatikan harga TAX yang melampau itu...helloo, tax je dah RM10.60 okay, sangat melampau tau....bukan nye kau kipas and lap comot mulut aku pon waktu aku makan tu, sampai kena bayar 10%  service tax ! dari dulu aku cukup tak puas hati dengan tax melampau kat semua restaurant !



Again and again, tenz to Eppy :)

3 comment:

CikMai said...

perhhhh pengsan ketergodaan..

nak makan tak mampuu..huhuk

Syazwan Che Deraman said...

sedapnya, wan tak pernah makan lagi kat kedai dia, pernah beli kat supermarket je.

kena try nanti nih.

Penyuluh Perikanan said...

wah....makanan kue, di sini sangat lezat, jadi kepengin coba....
minta boleh ya...hehee
terima kasih

salam ramadlon.
ditunggu