Sunday, August 19, 2012

Selamat Hari Raya (2012) : Part 1

Basically raya tahun ni memang agak sederhana and biasa-biasa je...2012 do give my family a burden of problems...Lately, nenek aku warded and kena operate sebab sakit tua....and raya ni, nenek aku stay kat rumah aku...so, kami memang raya dengan se-simple yang boleh...
Mak kena jaga nenek kat rumah, so kami nak jalan raya pon agak terbantas...tapi tak pe, kami sekeluarga ikhlas , nanti kita dah tua, kita tak tahu nasib kita camne kan??

Ok fine aku makin merepek!
Kalau nak ikutkan entry raya setiap blogger mahupun setiap status updated, atau tweet-tweet...mesti and haruslah wish raya and mintak maaf kan? So perlu ke aku lari dari tradisi itu?? hehe

Selamat hari raya aidilfitri, maaf zahir & batin

Aku tahu, secara langsung mahupun secara tak langsung, mesti aku ada buat salah kat sape-sape...we're human being...even orang yang tak pernah kenal, jumpa and tengok aku pon, kadang-kadang dendam atau dengki dengan kita kan...so disini, AKU NAK MINTA MAAF SEIKHLAS HATI kepada semua...

So today is first day of Muslim celebrating and welcoming Syawal...so do me :)
Ikutkan rancangan awal, keluarga aku nak beraya di kampung sebelah ayah, iaitu di Pasir Mas, Kelantan...tapi disebabkan nenek tiba-tiba sakit 2 weeks before raya and masih terlantar, kami cancel kan rancangan tu...and beraya di Melaka bersama nenek :)


Tahun ni, tema keluarga aku HIJAU...tapi hijau ape, tu suka hati kitorang la...haa tu yang nampak macam terabur je tu...ada hijau kuning, hijau tebu, hijau biru...ishh macam-macam, yang penting HIJAU :)
Maybe effect camera, warna hijau tu berubah sikit kot...






















Kan aku dah kata, tema kami hijau..huhu...ok serious, baju aku memang simple and tak macam baju raya pon sebab simple sangat...dapat pulak effect camera, lagi bertambah buruk baju aku jadi nye...wuuu pity me :(



















This is Angah's family :)

Go GREEN ...weee hijau tu, bagi nampak nature sikit...hehe tak ade kena mengena dengan parti mengundi okay :)

Mula-mula tu boring gak duk rumah...nak balik kampung, bukan ada sape pon...ye la, dah nenek ada kat rumah aku kan, then ape kejadah nya aku nak ke kampung...bila tengah hari tu, boring meluak-luak, baru la si angah ni ajak pergi kubur arwah atuk, mak ngah and pak long...terus ajak lepak rumah nenek kejap..saja nak bagi feel raya.... :)
















Kenapa letak banyak sangat gambar aku ni?? ehh suka hati la, kalau nak banyak gambar kau, ko sign up blog sendiri okay ?? :)
gurau je..
Alaaa I have soo many things to share la..kalau aku letak gambar dengan boypren kang nanti orang marah pulak...so aku tepek la banyak-banyak gambar sendiri :)

Lepas je lepak-lepak kampung, terus gerak Seremban, go to mak busu and mak lang houses :)

*Yup, Indah raya with us...and that's baju raya, aku yang beli kan! wee excited sangat tengok dia :)


Again, selamat hari raya aidilfitri to all...bukan tak nak ajak beraya di rumah, tapi sesungguhnya, rumah aku serba sederhana..takut orang yang tak sudi :) peace yaw!

5 comment:

CikMunBlogger said...

selamat hari raya .
semoga nenek cepat sihat :)

GO GREEN untuk bumi ! hikhikhik XD

misZ eEhan said...

Selamat hari raya JUgak .. :)

Erna Ziana Lamsera said...

singgah beraya kat cni, selamat hari raya dari nana ^^

Hani Shaa said...

Selamat Hari Raya Aidilfitri,
Maaf Zahir Dan Batin ^_^ ♥

Cik Kay Jue said...

selamat ari raya.. wah.. meriahnya.. best...