Wednesday, August 22, 2012

Selamat Hari Raya (2012) : Part 2

Entry kali ni, just random-random je...musim raya ni, walau se-bosan mane pun raya yang disambut...aku tetap tak de mood nak update cerita lain, selain cerita raya...hahaha...haruslah begitu yer tak... :)

Raya kedua
In my previous entry, kan aku banyak kali highlight yang RAYA TAHUN NI, SANGAT SEDERHANA AND SIMPLE....so hari raya kedua, aku dah start membongkang kat rumah...selagi lom tengah hari, selagi tu tak keluar bilik...rumah macam tongkang pecah, uishhhh teruk betul!

Raya kedua ni, banyak saudara mara yang datang kat rumah, ziarah nenek aku yang stay kat rumah aku....nenek aku terlantar sakit, so memang agak ramai yang datang rumah aku compare to tahun-tahun sebelum ni...soooo penat nye melayan!

Bab-bab saudara mara datang rumah tu, pada aku tak menarik langsung! seriously !entry kali ni, aku nak HIGHLIGHT kan kisah si Indah, my niece :)

Know what, sepanjang aku jaga dia, aku sentiasa mahu kan yang terbaik untuk dia...say it, semua dia akan dapat daripada aku, perfectly ! Aku dengan Eppy, tak nak dia terlepas pape pun activities kanak-kanak lain...
Kalau orang lain main bola, aku beli kan dia bola...kalau budak lain main patung, aku bagi dia patung...aku sangat MANJA kan dia!
Sama la musim raya ni...aku nak sangat dia pergi JALAN RAYA...pergi rumah ke rumah and kutip duit raya...aku nak dia rasa, perasaan dapat duit raya, kena halau daripada tuan rumah yang malas nak melayan, and ASSALAMUALAIKUM...KAMI DATANG NAK RAYA quote.. :)

So bila ada budak-budak yang datang beraya rumah aku, yang rasa-rasa aku kenal....aku suruh Indah ikut budak-budak tu jalan raya....auchhh so sweet of me :)


Aku pakai kan Indah gaun, sebab tangan kiri dia melecur akibat main sterika ....so aku assume, kalau pakai gaun ni, senang sikit dia nak bergerak, nak ke tandas and watsoever ...
















HAHA...Indah and "Kopianan and the geng" ...to be honest, geng budak-budak ni adalah geng yang paling aku tak suka kat taman tu...motifkan tak suka orang tanpa sebab ....last-last, aku suruh Indah ikut juga geng ni...yang penting, Indah enjoy her day and her childhood :)
So conclusion nye, jangan benci orang tanpa sebab...we might need them ..HAHA



Raya Ketiga

Yang ni cerita kelakar...masalah adik aku la ni, si Eppy tu...
Nak tahu tak, since Ramadhan lagi, kitorang craving for Starbucks .....terliur-liur tengok Stabucks dari luar...sumpah, bau coffee dia tu...adushhh wangi betul!!!
Disebabkan hari raya kedua kami dah membatu kat rumah, tak kan la raya ketiga pun nak terperap jugak...weyyy lifeless tahu tak!!!!!

So nak dijadikan cerita, kami ni keluar ke kota Melaka, semata-mata nak lepak Starbucks ...woi bajet macam anak orang kaya gitu, auchhh ....


Eppy craving for Javachip Frap...tapi Starbucks kehabisan chocolate chips...apalah erti Javachip tanpa chocolate chips? So Eppy order Mocha je as replacement..muka dia? Kecewa gila!! haha...
Aku pulak, prefer hot drink...aku pilih Cocoa Cappuccino ....yummy-lious, recommended!
Tak terdetik untuk belagak atau menunjuk...ikhlas, hanya menceritakan kisah hidup!

















Sesungguhnya, baju yang aku pakai tu bukanlah baju raya aku pun....yeahh raya sederhana je, so malas nak shopping baju raya...kalau aku pakai baju lama pun, orang bukan tahu...yer tak?





















This is Eppy yang semakin membulat even sebulan berpuasa...aishh tak faham betul aku...aku ni yang semangat sangat nak gemukkan kan badan, tapi badan dia pulak yang naik....this is unfair!!!














So, this is Indah Suriani..buah hati pengarang jantung kami...hahaha...budak ni, seriously melaram gila sepanjang raya...baju and kelengkapan dia la yang paling cantik, serba baru and complete! honestly said!!!
Yeahh haruslah di dorong oleh sifat makcik-makcik dia ni haa....kitorang suka dress-up kan dia, bagi dia nampak cumil and girly sikit...haha



Tahun ni, aku hanya beraya dengan family and kawan-kawan...yeahhh kan aku dah cakap, raya tahun ni simple-simple jerr....SEKIAN :)


Ada sape-sape yang perasan kasut aku dengan Eppy adalah sama? Hanya warna yang membezakan nya..haha...sooo sibling nye!

3 comment:

Kongsi Apa2 Aje said...

wah..sonok yer raya dia. raya admin takde lah "happy" camtu sekali..huhu (^_^)

Cik Kay Jue said...

huhu jelez nyer ckj tgk... ckj duduk rumah je..

Unpredictable me (Fieza) said...

lawa la, sempoi je raye camtu.