Saturday, October 27, 2012

Salam Aidiladha :10 Zulhijjah 1433


Masih belum terlambat untuk aku ucapkan selamat menyambut hari raya Aidiladha kepada seluruh umat muslimin di seluruh pelosok dunia...
Hari raya Aidiladha adalah perayaan yang kita sambut bagi memperingati pengorbanan Nabi Ibrahim a.s dalam menunaikan perintah Allah dan kesabaran anak nya Nabi Ismail a.s dalam memenuhi perintah Allah SWT :)

Kalau di kenang semula, tahun lepas aku langsung tak celebrate raya haji ni...yeahh last year akak aku accident a night before raya haji... refer to this entry ...tahun ni pon, celebration sangat la sederhana, sangat-sangat la suam-suam kuku....no kuih raya, no family gathering...hanya ada rendang, lontong and nasi impit...tu pon dah sangat bersyukur dah....

Kalau nak diikutkan, orang Kelantan (refer to my dad'd family) suppose to celebrate raya haji so meriah nya...but me? urghh so hampeh nya! Paling-paling pon, abah and Indah je la yang beria sangat bangun pagi and sembelih lembu... :)


























Walaupun celebration yang lesu and sederhana, kami tetap dengan tema kami..hehe...what is this color called? Maroon? or merah hati ?

Baju yang aku pakai tu dijahit oleh Eda, member sendiri la...sangat tabik tau dengan dia, sangat multipurpose, muda-muda dah boleh jahit baju tau...it really fit me well! And Indah, bergaya dengan rambut Korea nya (dia sebut nak rambut ala Korea)..ohh Eppy? minah tu sarung baju aku tu, yang penting ikut tema :)


Jangan la engkau persoalkan muka selekeh and serabai aku itu...this picxa is taken around 11.30 am ....hehe..orang lain bangun pagi raya, but we woke up at noon..so bersiap cepat-cepat semata-mata untuk capture gambar :)

Ohh mana parents aku? dua-dua tengah menyirap sebab kami bangun tengah hari..haha...so dorang dah siap tukar baju dah pon, tu sebab dorang tak nak bergambar sekali :)


Last but not least, kepada semua yang mengerjakan ibadah haji, atau ada family members sape-sape yang berada di tanah suci...aku ikhlas mendokan agar semua nya mendapat haji yang mabrur and pulang ke tanah air dengan selamat..aminn :)


SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA


5 comment:

murni said...

selamat hari raya aidiladha . . sama la kita rya haji tak semeriah sangat mcm rya puasa . . bagun pon at noon . . ahahaha ;p

MéuzAngelo™ XXIII said...

salam aidiladha.. lawa baju raye.. hehe :) [link blog saya]

nik ros said...

salam aidiladha...

Diana Azis said...

Salam Aidil Adha Aien..even a little bit late :)

Miss Honeys Hasdi said...

Salam eidul adha jugak buat awk ayien :)
*masih belum terlambat lg kn? hehe