Saturday, December 15, 2012

Random stuff done by me


My semesta break over 2 weeks ago, means that dah 2 minggu jugak la aku start kelas kan? hihi...Hey I am a part 6 (semesta 6) student la...Agak-agak sedikit proud sebab sabar and kira kental jugak la mampu bertahan selama 6 semesta taking Diploma In Accountancy in UiTM ni..haa kau ingat senang? dengar macam cikai-cikai kan, try sit on my place and rasa kan azab nya amik accountancy ni :)

Well, adat kehidupan kan..semakin jauh kita melangkah, semakin banyak la ujian and kepayahan yang kita kena alami..Oleh itu, this sixth semesta really killed me...hehe...tough kot assignments yang diberi, rasa macam nak nangis and macam sentiasa tak cukup masa :(
And oleh itu jugak la, AKU SEMAKIN JARANG UPDATE THE BLOG...kalau update pon, I put all the stories in one entry, maka terhasil nya RANDOM POST ini :)
Amacam baek punya cover line sisi kemalasan aku ni kan? hihi


08/12/2012 - Outing with sisters

Secara jujur nya, aku jarang lepak-lepak dengan my elder sista named Ayu...paling-paling lepak dengan si Eppy tombam tu je, and tidak dilupakan si kecik Indah itu....bukan sebab apa pon, cuma aku lagi selesa dengan Eppy as beza aku dengan dia cuma la setahun....pastu akak aku tu pulak, busy dengan kerja and live dia...so memang jarang la nak lepak kat luar sama-sama ni oiii........

Tpi ntah sejak bila, yang penting baru beberapa bulan ni la, dia tiba-tiba nak lepak sama-sama dengan kitorang...wehee rasa macam ladies-day-out gitu, siblings unite and outing...macam kelakar and sweet-sweet you know...hehe...

And one thing I love the most is, kadang-kadang dia yang belanja kami...uishh seronok betul...aku suka makan, I love foods, tapi lagi jatuh hati kalau the foods tu ada orang yang belanja...alahaiii makin jatuh cinta dengan MAKANAN tu...yummay :)

BTW, that day, we having our lunch at Breek Cafe...sape-sape orang Melaka, kalau nak try makan kat Breek Cafe ni, sila cari Seoul Garden and Nandos kat Mahkota Parade tu...haa di situ la terletak nya Breek Cafe ni...
So many variety of food, harga average and rasa nya not bad... :)
Ehem-ehem jadi promoter pulak aku ni..hehe


14/12/2012 - Indah got her new school shoes 

As aku mentioned in my previous entries, aku daftar kan Indah di prasekolah where the learning process is standardized with the primary school...
Waktu dia Tadika dulu, tak de pon pakai kasut sekolah bagai...so bila daftar kat prasekolah ni, baru la aku ni berpeluang membeli kasut sekolah budak kecik...wehee...hehe

Gila excited wey, macam-macam kasut aku tengok...and the most important thing is, AKU LANGSUNG TAK MEMPERDULIKAN TASTE AND PILIHAN INDAH..haha...sesungguh nya, aku adalah seorang makcik yang sangat kejam..hehe...
Aku pilih ikut selera aku, yang penting kasut tu cumil and funky..haha...

Oleh itu, aku beli kasut dari Barbie Collection, cumil gila !!!!!!!!!! I wish I can have this too, urghhh cumil !!!
Seriously tak sabar nak tengok Indah ber-funky ke sekolah nanti :)


14/12/2012 - Having DurianDurian Cake

Well, aku rasa ramai yang dah sedia maklum, sekarang ni perisa durian dah menjadi fenomena...hello, cina pon mencari kek durian tau..haa gila tak gila kan...
After tried durian crepe cake for several times, tekak ni masih nak try lagi and lagi...sedap gila!!! aishh bape banyak gila kat entry aku ni??

Semalam, Eppy ajak lepak-lepak...kalau cakap pasal lepak di waktu petang ni, aku memang akan pergi ke Secret Recipe...hello, beli cake boleh dapat tea or coffee for free...sape tak nak kan? pluss we're cake lovers! So SR is our favorite place :)

While screening the cake displayed, tiba-tiba terpandang DurianDurian cake...I was, ehh Secret pon jual cake durian ke? kelakar la..hehehe...then screening lagi, nampak pulak DurianCheese cake...aikkk banyak nya durian cake..hehe...

As tekak ni memang sentiasa terkeliur dengan durian cake, so aku pilih la DurianDurian cake, combined with Earl Grey tea...seriously perfect! :)


2 comment:

HUDAJMAL said...

Woo, kasut sekolah barbie tu. cutenyaa. haha

Lieya Yaya :) said...

wow sedapnya puding tuee , nak2 . post sini kak yien . hehehe